A legfinomabb málnás csoki torta

A legfinomabb málnás csoki torta

2020. augusztus 18. 07:30:00

A csoki és a málna remekül illenek egymáshoz, ezért jöjjön egy isteni csokitorta recept egy kis málnával megbolondítva.

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 8 darab tojás
  • 160 gramm kristálycukor
  • 140 gramm liszt
  • 20 gramm cukrozatlan kakaópor
  • fél csomag sütőpor

Krémhez:

  • 1 liter cukrozott habtejszín
  • 30 gramm cukrozatlan kakaópor
  • 3- 4 evőkanál víz

Málna szószhoz:

  • 500 gramm málna
  • 1- 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 deciliter víz

Tipp: Más gyümölccsel is elkészíthető!

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből és a cukor 3/4 részéből kemény habot verünk. A tojássárgáját és a maradék cukrot fehéredésig (ameddig a cukor el nem olvad benne) keverjük. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd a fehérjehabbal óvatosan összeforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 25-30 percig, tűpróbáig sütjük. Amíg sül a piskóta, a málnát cukorral és vízzel, alacsony lángon felfőzzük, míg egy viszonylag sűrű málna szószt nem kapunk. Ha megsült a piskóta és a szósz is kellően sűrű lett, hagyjuk őket kihűlni! A kihűlt a piskótakarikát szétvágjuk, hogy három lapot kapjunk. Ezután a tejszínt felverjük, majd a kakaóport a vízzel elkeverjük és összeforgatjuk a tejszínhabbal. Betöltjük a tortánkat a csokis habbal és a málnaszósszal úgy, hogy a piskótára tesszük a habot és arra a szószt, majd megint egy kis hab és a következő piskóta és így folytatjuk. Ha ez kész, akkor tegyük hűtőbe az elkészült tortánkat. A tetejére olvasszunk csokit és friss málnával, illetve az esetleg megmaradt csoki habbal díszítsük, majd tálalásig hűtőben pihentessük.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában