Négy egyszerűen elkészíthető őszi csemege

Négy egyszerűen elkészíthető őszi csemege

2020. szeptember 22. 15:00:00

Őszi ízekre éhezel? Mutatunk négy egyszerű, de nagyszerű receptet, amelyeknek az elkészítési ideje csupán 5-35 perc között van.

Nincs is jobb csemege az otthoni mozizáshoz, mint ami az egész lakást az őszi ízek illatával tölti meg. Ha ehhez elég alig fél órát a konyhában tölteni, akár munkaidő után is örömmel bevállaljuk. A tasteofhome.com négy ínycsiklandozó receptjét mutatjuk meg, kezdve a legrövidebb idő alatt elkészíthető, mindössze 5 perces mártogatóssal, amit sós perec mellé ajánlanak. Nincs túl sok teendőd: keverj össze egy csésze majonézt fél csésze dijoni mustárral, majd piríts apró darabokra vágott bacont; ezzel fogod megszórni a végén a mártogatóst. Utolsó simításként adj 1-3 teáskanálnyi tormakrémet a szószodhoz, attól függően, mennyire szereted a tormát. Már kész is, mártogathatod bele a ropit és a perecet!


Következő, sütőtökös krémdesszertünk miatt nagyjából 20 percet kell a konyhában töltened, és a megadott adagokból 6 személy részére elegendő mennységet tudsz prezentálni. Eláruljuk, hogyan: 1 tasak vajkaramellás pudingport 1 vagy fél csészényi hideg tejjel keverj össze, adj hozzá 1 teáskanál sütőtökös fűszerkeveréket (fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, szegfűbors) és 1 csészényi sütőtökpürét. Végül verj habbá egy vagy fél csészényi tejszínt, és keverd össze a masszával. Ezután adagold desszertespoharakba, és ha szeretnél, tálalj mellé például gyömbéres kekszet.

A nagyi édesburgonyás kekszéhez 6 alapanyagra lesz szükséged: 1 teáskanálnyi sóra, 1 teáskanálnyi sütőporra, 2 csésze lisztre, 3/4 csésze tejre (a magasabb zsírtartalmúból), továbbá 1/3 csésze növényi olajra és körülbelül 425 gramm feldolgozott, leszűrt édesburgonyára. (Az eredeti recept konzervvel dolgozik, ezt vedd figyelembe.) Elsőként keverd össze a száraz hozzávalókat, azaz a sót, a sütőport és a lisztet, ezt követően önts rá annyi olajat, hogy a keverék durva állagú morzsára hasonlítson. Egy másik edényben villával nyomd pépesre az édesburgonyát és alaposan keverd össze tejjel. A lisztes-olajos morzsa és az édesburgonyás-tejes massza elegyítése következik. Ezután jól kilisztezett nyújtódeszkán gyúrd át az egészet. Nagyjából másfél centiméter vastagra nyújtsd ki a kapott tésztát, szaggasd ki a kekszeket, és sütőpapírra helyezve süsd meg 220 fokon 8-10 perc alatt. Az előkészítéssel együtt körülbelül 30 percedet fogja igénybe venni a folyamat. 


Utolsó a sorban a sós partikenyér, ami sokkal több, mint amit a neve alapján gondolnál róla. Először is, mert zsemlére van szükség hozzá, másodszor, mert 2-3 teáskanál mák, fél csésze apróra vágott snidling, fél csésze olvasztott vaj és úgy 40 dkg félkemény sajt adja ellenállhatatlan ízét. A sütőt melegítsd elő 170 fokra, és amíg a hőmérséklet alakul, ejts keresztbe-kasul bevágásokat a zsemlén, vigyázva, hogy a kerek péksütemény alja sértetlen maradjon. Egy kisebb edényben keverd össze a többi alapanyagot (a sajt kivételével) és öntsd rá a zsemlédre. Alufóliával letakarva süsd 15 percig, szedd le a fóliát, és szórd meg reszelt sajttal. Kb. 10 perc, mire ráolvad, és el is készült a sós finomság. Nem több, mint 35 perc az egész.


Képek forrása: https://www.tasteofhome.com/

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában