A legfinomabb forralt bor receptje

A legfinomabb forralt bor receptje

2020. november 18. 15:10:00

A forralt bor fűszeresen selymes illata segít ünnepi hangulatot teremteni ebben a kiszámíthatatlan időszakban is.

Az egyre hidegebbre forduló időjárás gondolatát valamelyest szebbé teszi a tény, hogy a szívet-lelket melengető italok, úgy mint a forralt bor szezonja is beköszönt. Ha a karácsonyi vásárok forgatagában már megkóstoltad, te magad viszont még nem álltál neki az elkészítésének, jó hírünk van: nem vár rád bonyolult feladat. A szupermarketekben minden összetevő beszerezhető, a receptet pedig itt megtalálod.

Hozzávalók:

1 üveg fehér/vörösbor, 2 narancs, 2-3 rúd fahéj, 5-10 db egész szegfűszeg, 2-5 db egész csillagánizs, ízlés szerint gyömbér, édesítésként cukor, méz vagy juharszirup, opcionális: kevés cognac vagy whisky


Elkészítés:

Önts minden alap összetevőt (a szeletelt narancsot és a fűszereket) egy nagyobb fazékba, és elegyítsd őket néhány keverő mozdulattal. Ezután következik a bor (és más alkoholos ital, ízlés szerint): a fűszerekkel együtt lassú tűzön kezdd melegíteni. Ha nem szeretnéd kiforralni belőle az alkoholt, ne várd meg, hogy buborékok keletkezzenek a felszínén! Minimum 15 perc, maximum 3 óra elteltével kislyukú szűrőlapáttal emeld ki a narancsdarabokat és a fűszereket, amelyeket egyébként teatojásban is a borba lógathatsz, így sokkal könnyebb dolgod lesz a kivétellel. Végül ízlés szerint adj hozzá cukrot, mézet vagy juharszirupot. A fűszerezést is alakítsd ízlésed szerint; egyedül arra ügyelj, hogy a fűszerek és a gyümölcsös ízek nagyjából egyensúlyban legyenek. Tálalás: hőálló pohárban vagy börgében, ha úgy tetszik, fahéjjal és narancsszeletekkel dekorálva!

Forrás: gimmesomeoven.com

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában