3 zabpelyhes desszert, amit imádni fogsz
3 zabpelyhes desszert, amit imádni fogsz
A zabpehelyből számtalan finomság készíthető, ezekből hoztunk most el hármat, amik finomak és táplálóak is egyszerre.
1. Kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 2 darab alma
- 8 evőkanál zabpehely
- 4 mokkás kanál cukor
- 1-2 mokkás kanál kakaópor
- 6 evőkanál kókuszreszelék
- 20 szem meggy
Elkészítés:
Reszeljük le az almákat, utána keverjük össze a zabpehellyel és a cukorral. Hagyjuk állni 5- 10 percre, hogy a zabpehely megszívja magát az alma levével, ettől puha és formázható lesz. A pihentetés után adjuk hozzá a kakaóport és formázzunk belőle kis golyókat. Tegyünk mindegyik közepére egy-deegy szem meggyet, majd forgassuk bele a kókuszreszelékbe. Körülbelül 15- 20 darab golyó lesz belőle.
2. Zabkeksz
Hozzávalók:
- 2 darab közepes, érett banán
- 2 darab tojás
- 2 bögre zabpehely
- 1 teáskanál fahéj
- 100 gramm étcsokoládé (kockára vágva)
- mazsola (ízlés szerint)
Elkészítés:
A banánokat egy villával pépesítsük össze és keverjük össze a tojásokkal. Ezután tegyük bele a többi hozzávalót és tegyük félre 5-10 percre, hogy a zabpehely megpuhuljon. Formáljunk a masszából golyókat, majd lapítsuk ki őket és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük aranybarnára 180 fokon 15-20 perc alatt.
3. Fehérje palacsinta
Hozzávalók:
- 3 darab tojás
- 30 gramm fehérje por (vaníliás/ csokis)
- 30 gramm zabpehely
- 60 gramm liszt
- 2 deciliter tej
- 2-3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a cukor 3/4 részével habbá verjük a tojásfehérjét, a többi részével pedig a tojássárgáját. A tojássárgája habhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót és csomómentesre keverjük, majd a fehérjét is beleforgatjuk. 10 percig hűtőben pihentetjük, majd óvatosan átkeverjük és egy olajozott serpenyőben kisütjük. Ez a mennyiség 18-20 darab palacsintára elegendő.