Hajszínválasztás évszak típusok szerint

Hajszínválasztás évszak típusok szerint

2020. június 06. 12:00:00

Hogyan válasszunk hajszínt? Ebben a kérdésben az évszak típus az egyik legmeghatározóbb szempont. Nézzük meg, hogy az egyes évszak típusokhoz milyen hajszín illik!

Hajszínünk kiválasztáskor fontos figyelembe vennünk természetes hajszínünket, mert az passzol leginkább a szem és bőrtónusunkhoz. Fontos, hogy tudjuk milyen tónusú a bőrünk és milyen évszak típusba tartozunk a helyes választáshoz.

Tónusok


Az első alap tónus a meleg, ide tartoznak a tavasz és az ősz típusok. Mind a kettőre a sárgásabb  bőr jellemző, ami mellé jól áll az aranyszőke, az aranybarna és a vörös hajszín. A második alap tónus a hideg, ezek a nyár és a tél típusok. A nyár típusnak a világos bőréhez a hamvasszőke és a hamvas barna a megfelelő szín, mert a többi már túl sötét lehet a bőrükhöz, a tél típusnak viszont a fekete is lehet a legjobb választás. Fontos, hogy a tónusunkhoz megfelelő világosságot válasszunk, mert ha a természetes szőke hajszínünket befestjük sötétre, akkor nagyon el fog ütni a szemünktől és a bőrünktől az. Amennyiben mégis szeretnénk a világos hajszínünket sötétebbre cserélni vagy fordítva, akkor a fokozatosság elvét tartsuk szem előtt: mindig csak egy- két árnyalattal módosítsunk a hajszínünkön. Így nem roncsoljuk a hajunkat, könnyebben hozzászokunk a változáshoz, illetve ha meggondolnánk magunkat mégis, könnyebb visszatáncolni a korábbi árnyalathoz. Hajfestés előtt érdemes több parókát is felpróbálni, hogy lásd melyik szín illik hozzánk a legjobban. A két alap tónuson kívül van még négy meghatározó: a világos és a sötét, illetve az élénk és a lágy. 

A 4 évszak típus


1. Tavasz

A tavasz típusú embereknek a meleg színek állnak jól. A világos tavasz típus figyeljen rá, hogy ne válasszon túl sötét hajszínt, ahogy egyszer ezt Reese Witherspoon tette. A meleg tavasznak pedig a rezes vörös a legideálisabb választás, akárcsak Emma Stone számára. A hamvasszőke túl világos egy meleg tónusú bőrhöz, így nem harmonizál a bőr és a hajszín egymással. A fekete vagy sötét barna pedig már túl sötét hozzájuk és még az arcukat is megváltoztatja ez a szín.

2. Nyár

A nyár típus tud legkevésbé variálni a hajszínével, kicsit tud világosítani, azonban a sötétítést jobb, ha kerülik, viszont nekik áll legjobban a melírozott haj. Jellemző, hogy kicsi a kontraszt a haj, a szem és a bőrszín között. A nyár típus legrosszabb választása a vörös hajszín, mert ez nagyon elüt a bőrük tónusától. A hideg nyár típusúak számára érdemes az eredeti hajszínükhöz hasonló mellett dönteniük, ez kiemeli a szinte fehér bőrüket, Alexandra Daddarionak ráadásul még a gyönyörű kék szemét is. Kristen Stewartot már sok szerepben láthattuk, sok hajszínnel, mégis a pasztell és a szürkés színek állnak jól neki, mert ő világos nyár típusba tartozik.


3. Ősz

Legjobb szín az ősz típusnak a barna, azonban nem mindegy, hogy annak melyik árnyalata. A meleg ősz számára a hamvas barna a tökéletes, ez az arany közép út, hiszen nekik a fekete túl sötét, a szőke túl világos, erre jó példa lehet Jessica Alba. A sötét ősznek, mint Eva Longoria, a sötét barna remek döntés, sötét tónusú bőréhez, ugyanis ez passzol legjobban, kihangsúlyozza az arcvonásait és a szemeit.


4. Tél

A tél típusúaknak általában a szemük is barna, akárcsak a természetes hajszínük, így meg van a kontraszt a világos bőrükkel. Amennyiben hideg tél típusba tartozol, válassz hamvasszőkét vagy hamvas barnát, ugyanis a többi szín túl sötét a bőrszínedhez. Amennyiben Kim Kardashianre hasonlítasz és sötét tél típusú vagy, akkor inkább erőteljesebb, sötét színekben gondolkodj, mert ezek azok a színek, amelyek leginkább kiemelik az arcvonásaidat. Viszont ha élénk tél típus vagy, mint Katy Perry, akkor az eper szőke kivételével minden jöhet, még a kék is, mert így kontrasztos, ami még inkább kiemeli a szemedet.


Galériánkban találsz az évszakoknak megfelelő színskálákat.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában