Praktikus vagy hektikus a hűtőszekrényed elrendezése?

Praktikus vagy hektikus a hűtőszekrényed elrendezése?

2020. június 27. 10:40:45

A hűtőszekrényben mindennek megvan a maga helye, ami hűtési szempontok alapján a legideálisabb egy adott terméknek.

Nem mindegy, mit és hova teszel a hűtőszekrényben, mert a nem megfelelően tárolt élelmiszerekben elszaporodhatnak az egészségre ártalmas baktériumok. Fontos szabály továbbá, hogy a betegségek elkerülése érdekében a hűtőben uralkodó hőmérsékletnek 3 és 5 fok között kell lennie.
Ha minden oda kerül, ahol a legjobb neki, minimalizálhatod a kidobásra kerülő ételmennyiséget, ezáltal kevesebbet fogsz költeni a heti bevásárlásra, és az ételmérgezés kockázatát is csökkented. Nézd át a hűtőszekrényed és ha szükséges, rendezd át a lenti lista alapján!

Felső polc: Élelmiszerek, amelyeket nyersen fogyasztasz. Ebbe a kategóriába tartozik a csemegeáru és az ételmaradék.

Középső polc: A felső polcokon egyenletesebb a hőmérséklet, ezért kerülnek oda a tejtermékek és a tojás is.  Mivel ezeknek az élelmiszereknek viszonylag rövidebb a szavatossági ideje, jó, ha elkülönülnek a hűtő további tartalmától. Kivétel a vaj és a puha sajt, ami a hűtő ajtajának polcain sem fog megromlani.

Alsó polc: A nyers hús és hal tárolását a hűtő leghidegebbnek tartott részén, az alsó polcon oldd meg. A napokig tárolt húsokkal légy óvatos, mert akkor is ártalmas lehet az elfogyasztásuk, ha nincs kellemetlen szaguk. Inkább fagyaszd le, ha tudod, hogy nem fogod 1-2 napon belül felhasználni. (Ne szobahőmérsékleten, hanem a hűtőben olvaszd ki!)

Fiókok: A zöldségek, gyümölcsök, saláták számára találták ki a fiókokat, amelyekben a bolti csomagolással együtt el tehet tenni őket. 

A hűtőszekrény ajtaja: Mivel ez a hűtő legmelegebb része, ahol a hőmérséklet a legkevésbé stabil, a (természetes) tartósítószert tartalmazó termékek, mint például a lekvár vagy a gyümölcslé kerüljenek oda.

A folyamat egyszerű, és sok fej- és hasfájástól megkímélhet a jövőben! Megéri, ugye?

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában