DIY kávéfolt-eltávolító szőnyegekhez

DIY kávéfolt-eltávolító szőnyegekhez

2020. július 18. 21:38:22

A kávéfoltok eltávolítását jobb nem halogatni, de akkor sincs minden veszve, ha zsúfolt időbeosztásod miatt csak később tudsz szivacsot és tisztítószert ragadni. Három ötletet osztunk meg most Veled!

Nincs otthon bolti tisztítószer?

A pár napja kifröccsent kávé nyomait megpróbálhatod otthoni csodaszerekkel eltüntetni. Jó hír, hogy a hozzávalók mindegyikét megtalálod a konyhaszekrényben. Az elkészítéshez önts tálkába egy evőkanál ecetet, egy evőkanál folyékony mosogatószert és két csésze melegvizet. Alaposan keverd össze, tiszta törlőruhával a folt széleitől befelé haladva vidd fel a foltra. Ha mindenhol átjárta a házi tisztítószered, száraz textil törlőkendővel itasd fel a nedvességet a szennyeződéssel együtt.

Szódabikarbóna - a jolly joker

Ha folteltávolításról van szó, természetesen az univerzális, számtalan területen felhasználható szódabikarbóna is bevethető. Keverj össze belőle két evőkanálnyit ugyanannyi langyos vízzel, vidd fel a foltra, és várd, hogy megszáradjon. A paszta fellágyítja a szőnyeg szálaiban a folyadékot, amit a szódabikarbóna magába szív. Ha megtette a dolgát, porszívózd fel!

Egy szokatlan, de működő ötlet

Erre biztosan nem gondoltál: a hűtőben pihenő sör szintén képes felvenni a harcot a kávé- és teafoltokkal szemben. (Jó ok arra, hogy akkor se dobd ki, ha nem szereted, de egy korábbi vendégségből maradt egy-egy üveggel.) Önts belőle a friss szennyeződésekre és óvatosan dörzsöld a szőnyegbe. Száraz papírtörlővel vagy puha textíliával itasd fel, szükség esetén ismételd meg a folyamatot.

Tipp: rohannod kell, nincs lehetőséged a friss kávéfolt eltávolításával bíbelődni? Szórj rá sót, így nyerhetsz egy kis időt!

Forrás: www.mollymaid.com

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában