Szeretsz olvasni? Alakíts ki magadnak hangulatos olvasósarkot

Szeretsz olvasni? Alakíts ki magadnak hangulatos olvasósarkot

2021. május 05. 11:57:00

Mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre. Vannak, akik társaságban érzik jól magukat és vannak, akik inkább a magányt részesítik előnyben. Te egy finom kávé vagy tea és a kedvenc könyved társaságában tudsz leginkább kikapcsolódni? Alakíts ki magadnak hangulatos olvasósarkot, ahol senki sem fog zavarni.

Válaszd ki a megfelelő helyet

Egy üres, kihasználatlan sarok a nappaliban, hálószobában vagy télikertben ideális egy olvasósarok kialakítására. Fontos paraméter a kiválasztásnál, hogy az adott hely csendes legyen. A sarkot például paravánnal is elválaszthatod a szoba többi részétől.

A kényelmes ülőalkalmatosság elengedhetetlen

Ahhoz, hogy zavartalanul koncentrálhass, kényelmes ülőalkalmatosságra is szükséged lesz. A választásnál az adott tér mérete a meghatározó. Kisebb sarokba választhatsz babzsákot vagy fotelt (ideális esetben zsámollyal, amelyre felteheted a lábad). A fotelnek legyen magasabb háttámlája, szélesebb ülőfelülete és mindenképp rendelkezzen kartámasszal.

Ha a hely engedi, szerezz be fekvőfotelt vagy variálható kanapét, melyen kényelmesen elnyúlhatsz. A választásnál vedd figyelembe az egész helyiség stílusát és hangulatát, hogy a sarok harmonikusan hasson.


Könyvszekrény nélkül nem fog menni

A könyvgyűjtemény minden szenvedélyes olvasó büszkesége. A könyvszekrény méretét nemcsak az olvasósarok méretéhez és a tulajdonodban lévő könyvek számához kell igazítani, hanem ahhoz is, hogy milyen gyorsan gyarapodik a gyűjteményed. Ha nincs elég hely egy szekrény számára, válassz helyette falra szerelhető polcokat. A szekrényeknél javasolt az üvegajtós változat, mivel ezekbe nem száll be a por. Ha a sarkot szeretnéd elválasztani a szoba többi részétől, használj polcos térelválasztót, így két legyet üthetsz le egy csapásra.

A BIANO oldalán több, mint száz webáruház kínálatából válogathatsz egyszerre, tehát gyorsabban megtalálhatod a neked megfelelő bútort és több időd marad az olvasásra :)

A fény kulcsfontosságú

Ügyelj arra, hogy elegendő természetes fény legyen az olvasósarokban. Az esti olvasáshoz azonban így is szükséged lesz egy állólámpára, mely borús sötét napokon is jól fog jönni. A lámpát úgy helyezd el, hogy ne árnyékolj magadnak olvasás közben, de közvetlenül a szemedbe se világítson a fény.

TIPP: A fényerőszabályzós állólámpánál szükség szerint állítható a fényerő, tehát napközben nem kell vakító fénnyel világítani, illetve este a család többi tagját sem fogja zavarni, hogy te épp lámpa mellett olvasol.

Tárolóasztal a könyvekre és a teának

Akár teát, kávét vagy kakaót szeretsz szürcsölgetni olvasás közben, jó ha van hová letenni a csészét. A fotel mellett elhelyezett tárolósztalon mindig lesz elég hely az éppen olvasott könyvednek és a forró italodnak.

Kiegészítők a kellemes hangulatért

Olvasás közben másként telik az idő, észre sem veszed és már sürved. Jó ha van a közelben egy meleg takaró és persze pár puha párna. Ha kicsit lehűl a levegő, kuckózz be és folytasd az olvasást. Illatgyertyával vagy szobanövénnyel meghittebb légkört teremthetsz magad köré. Ha mindkettőt szeretnéd, az sem gond, csak vigyázz, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, a virágok ugyanis nem nagyon szeretik a gyertyák melegét.

A legfontosabb, hogy kellemesen érezd magad az olvasósarokban. Díszítsd kedved szerint, de ügyelj arra, hogy csak olyan kiegészítők legyenek benne, amik nem terelik el a figyelmedet az olvasástól.

Képek forrása: unsplash.com

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában