Mesterfodrász tanítja a magyarokat hajat mosni

Mesterfodrász tanítja a magyarokat hajat mosni

2023. május 03. 16:02:47

Budapest, 2023. május 3. - A hajmosás mindannyiunk életének része és többnyire azt gondoljuk, nem nagy ördöngösség: egy kicsi víz, egy kicsi sampon, és már mehetünk is tovább. Sokan mégsem tudják, hogyan mossák, ápolják helyesen a hajukat. Ezt bizonyítja az is, hogy alig egy év alatt 150 ezren követték be TikTok-on Hegedűs Zoltán mesterfodrászt, aki hajápolással kapcsolatos videókat készítve segíti és edukája az embereket a legfontosabb ismeretekről.

Az internetnek köszönhetően már hatalmas tudásanyag áll rendelkezésünkre a legtöbb témában. Ez igaz a hajápolásra is. Ennek ellenére még mindig sok hiányosság és tévhit kering azzal kapcsolatban, hogyan miként is bánjunk a hajunkkal. Hegedűs Zoltán szerint például az egyik legnagyobb kárt azzal tudjuk okozni hajunknak, ha vizesen, agresszívan fésüljük. Célszerű még hajmosás előtt elvégezni a folyamatot – göndör haj esetében kicsit mások a szabályok – a nedves hajat pedig óvatos, finom mozdulatokkal kezelni, mert a vizes haj sokkal sérülékenyebb, mint a száraz.

Egy hatékony, de kíméletes fésülködést követően bele is kezdhetünk a hajmosásba. Meglepő, de sokaknak újdonság, hogy kétszer kell samponozni, illetve nem jó a sampont a hajon hagyni, érdemes rögtön lemosni. Ezeken kívül még célszerű arra ügyelni, hogy szulfátmentes terméket válasszunk, illetve a fejbőrre koncentráljuk – a fül és a tarkó feletti területet is érintve – a hajhosszra nem kell sampont tenni.

Hegedűs Zoltán nem győzi hangsúlyozni, hogy minden hajmosásnál balzsamot kell használni. Igen, akkor is, ha vékonyszálú, zsírosodásra hajlamos hajunk van. Törekedni kell arra, hogy a vizet amennyire tudjuk, kinyomkodjuk a hajunkból, utána vigyük fel a balzsamot. Szintén gyakori hiba, hogy sokan a balzsamot az egész hajra felviszik, pedig bőven elég az alsó kétharmadra koncentrálni. 

Az egyik legfontosabb szabály: ne frottírtörölközőt használjunk, illetve kerüljük a haj kíméletlen, intenzív dörzsölését! A legjobb, ha hajra való bambusztörölközőt használunk, de egy egyszerű póló is megteszi. Hajat szárítani száliránnyal megegyezően érdemes (semmiképpen sem összevissza), így elkerülhetjük a szálkás, kusza hatást.

„Nap mint nap tapasztalom, hogy rengeteg kérdés vetődik fel hajmosással, hajápolással kapcsolatban. A közösségi média oldalaimon ezért törekszem arra, hogy egyszerűen és érthetően magyarázzam el azokat az ismereteket, amelyeket alkalmazva egészségesebb hajkoronát tudunk varázsolni magunknak. Mert fontos, hogy az emberek szeressék a hajukat.   – mondja Hegedűs Zoltán, mesterfodrász, a #szeresdahajad kampány elindítója.

Iratkozz fel hírlevelünkre

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket.

Történeted, téma ötleted szívesen fogadjuk, az info [kukac] beautylife.hu címen.

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a legújabb trendekről, aktualitásokról.

Továbbiak a témában