A legfinomabb málnás csoki torta
A legfinomabb málnás csoki torta
A csoki és a málna remekül illenek egymáshoz, ezért jöjjön egy isteni csokitorta recept egy kis málnával megbolondítva.
Hozzávalók:
Piskótához:
- 8 darab tojás
- 160 gramm kristálycukor
- 140 gramm liszt
- 20 gramm cukrozatlan kakaópor
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 1 liter cukrozott habtejszín
- 30 gramm cukrozatlan kakaópor
- 3- 4 evőkanál víz
Málna szószhoz:
- 500 gramm málna
- 1- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 deciliter víz
Tipp: Más gyümölccsel is elkészíthető!
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből és a cukor 3/4 részéből kemény habot verünk. A tojássárgáját és a maradék cukrot fehéredésig (ameddig a cukor el nem olvad benne) keverjük. A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd a fehérjehabbal óvatosan összeforgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 25-30 percig, tűpróbáig sütjük. Amíg sül a piskóta, a málnát cukorral és vízzel, alacsony lángon felfőzzük, míg egy viszonylag sűrű málna szószt nem kapunk. Ha megsült a piskóta és a szósz is kellően sűrű lett, hagyjuk őket kihűlni! A kihűlt a piskótakarikát szétvágjuk, hogy három lapot kapjunk. Ezután a tejszínt felverjük, majd a kakaóport a vízzel elkeverjük és összeforgatjuk a tejszínhabbal. Betöltjük a tortánkat a csokis habbal és a málnaszósszal úgy, hogy a piskótára tesszük a habot és arra a szószt, majd megint egy kis hab és a következő piskóta és így folytatjuk. Ha ez kész, akkor tegyük hűtőbe az elkészült tortánkat. A tetejére olvasszunk csokit és friss málnával, illetve az esetleg megmaradt csoki habbal díszítsük, majd tálalásig hűtőben pihentessük.